Friday, 24 August 2012

Raya Sakan


Assalamualaikum , pembuka bicara .

Alhamdulillah , setinggi-tinggi kesyukuran kita panjatkan kepada Ilahi . Dengan kurnian dua nikmat yang diberikan iaitu nikmat Islam dan Iman . Kata-kata pendahuluan ni selalu saya dengar masa zaman persekolahan dulu . Masa pentazkirah nak mulakan tazkirahnya . Selalu dengarkan , comfirm tak lupa .

Okey , masuk tajuk utama Raya Sakan , mestilah mood raya kan . Pejam celik pejam celik dah masuk Syawal . Alhamdulillah . Tahun ni saya tetap sambut syawal dengan keluarga di kampung walaupun ketiadaan Wan yang baru saja meninggal dalam bulan Ramadhan baru-baru ni . Alfatihah .

Cerita pasal raya dengan kawan-kawan , itu perkara wajib bila kita bersahabat , kan ! Semalam , kami adakan rombongan ziarah-menziarahi dengan niat silaturrahim . Sahabat-sahabat saya yang lain dah jalan-jalan awal pagi tu tapi saya join tengahari sebab saya dengan keluarga bercuti di Port Dickson . Kan bagus tu . Orang beraya , kita sekeluarga bercuti-cuti Malaysia . Cover malu sikit . Kami naik kereta yang dipandu oleh Faizah . Untung ada orang yang berlesen ni .

Saya bukan nak bicara belaka . Biarkan gambar lebihkan berkata . Nampak sangat malas nak menaip , kan ! 


Jemput makan !

Vroom ! Sila sediakan syahadah sebelum jadi pembonceng
beliau . hehehe . ^^


Sesat sudah ..

Ni kat rumah Hidayah Zainon si tudung merah tu .

Dapat duit laya maa ..

Bersedia nak ke ruma terakhir iaitu Faizah

On The Way ..

Itu pemandu berkaliber kami !

Nak balik dah .. ~_~'

Auchak !


Panjang umur kita bertemu lagi .

Ibtisam walaukana murra .. ~


No comments:

Post a Comment